Bij Xplore the North krijgen ze vaak de vraag wanneer de beste periode is voor Lapland reizen. Daar is in feite niet zo makkelijk antwoord op te geven want het ligt een beetje aan wat je van de reis verwacht en bovendien of je goed tegen kou kunt. In principe kun je in elk jaargetijde naar Lapland reizen, maar in de winter zijn de temperaturen natuurlijk stukken lager dan in de zomer. Dat is logisch. Echter heb je in de winter veel meer kans om het unieke noorderlicht te spotten, en daar is natuurlijk ook iets van te zeggen. De kans dat je dit meemaakt wordt elke maand na de zomer groter. In de herfst is eigenlijk al een prima periode voor reizen naar het hoge noorden als het echt je doel is om het noorderlicht te spotten. In de lente en zomer is Lapland ook schitterend, maar wel warmer en daardoor is het een heel ander type vakantie. Het is dus maar net wat je van je vakantie verwacht en of je per se het noorderlicht wilt spotten of niet. Afhankelijk daarvan kies je wanneer je naar Lapland gaat reizen. 

Een reisbureau voor Lapland reizen

Als je dan besloten hebt in welke periode je naar Lapland wil reizen moet je nog beslissen met welke reisorganisatie je dat gaat doen. In dat geval is Xplore the North een hele goede optie. Dit is namelijk een relatief kleinschalige en persoonlijke reisorganisatie en veel mensen vinden die aanpak heel prettig. Ze bieden niet massaal heel algemene reizen aan maar onderhouden nauwe contacten met hun reisleiders en lokale verblijfslekken. Dit maakt dat je je altijd heel warm ontvangen voelt, een gevoel van thuis, maar dan tijdens je Lapland reizen. Overigens kun je ook bij Xplore the North terecht voor reizen naar andere bestemmingen in het hoge noorden. Doordat Lapland een vrij groot gebied van Scandinaviƫ beslaat lijkt het alsof ze alleen Lapland reizen aanbieden, maar houd er rekening mee dat Lapland zich uitstrekt over meerdere landen, zoals Noorwegen, Zweden en Finland. Je kunt dus reizen bij Xplore the North boeken waarin je meerdere landen bezoekt, de zogenaamde rondreizen. Xplore the North is er namelijk van overtuigd dat het gebied zoveel moois te bieden heeft dat het zonde is om gedurende je hele verblijf op dezelfde plek te blijven.

Rondreizen door het hoge noorden

Bij Xplore the North boek je dus Lapland reizen die je meenemen door meerdere gebieden en landen. Zo zie je nog eens wat van de wereld! In hun aanbod zitten onder andere de volgende rondreizen:

  • Lapland authentiek winter
  • Fins Lapland wintersport
  • Lapland & Lofoten (na)-zomer

Afhankelijk van jouw voorkeuren kies je een reis die bij jou en je reisgezelschap past. Sommigen zijn namelijk graag heel actief tijdens hun vakantie en houden bovendien van wintersport. In dat geval ben je natuurlijk in Lapland op de juiste plek! Maar ook als je liever wat passiever je vakantie beleeft zijn Lapland reizen een leuke optie. Houd er echter wel rekening mee dat het een ander type reis is dan die waarbij je enkel op een bedje op het strand ligt. Ook wanneer je niet gaat wintersporten wordt er wel enige activiteit van je verwacht. Maar het prachtige gebied maakt veel goed, beloofd!

https://www.xplorethenorth.nl/lapland-reizen

Categories: Vakantie en Recreatie