Voor wie een echte vakantie op het Italiaanse platte land wil beleven is een vakantie op een agriturismo via My Italy de beste keuze. Door heel Italië zijn vele boeren bedrijven zich meer gaan richten op toerisme. Een luxueus verblijf op een agrarisch landgoed, waarbij comfort en de echte Italiaanse sfeer de boventoon voeren. Denk hierbij aan:

  • Goed verzorgde en ruime accommodaties
  • Weinig andere gasten waarbij het voelt alsof u alleen op de agriturismo verblijft
  • Uitstekende faciliteiten, waarbij vaak een zwembad en authentiek Italiaans eten behoren

Een agriturismo geeft u het gevoel dat u gedurende u verblijf uw eigen huis heeft in Italië. U bent weg van de drukte, van de grote steden en verblijft in de rust van het platte land bij een familie die van oorsprong agrarisch werkte. Het komt daarbij vaak voor dat u op en om de agriturismo deze agrarische achtergrond nog terugvindt, bijvoorbeeld in de vorm van olijfbomen, boomgaarden met citrusbomen, klein vee, et cetera. Vele families die een agriturismo runnen produceren ook hun eigen producten, zoals brood, wijn, olijfolie en meer en hier pikt u vaak een graantje van mee. U zult bij een verblijf op deze locaties ervaren hoe gastvrij mensen in Italië kunnen zijn en deze dingen maken een verblijf op een agriturismo nu juist zo bijzonder.

Een agriturismo kunt u het beste boeken via My Italy

Sinds 2002 bestaat My Italy voor de bemiddeling in verblijven op een agriturismo. Italië is een prachtig land met een even zo mooie cultuur, maar de taalbarrière kan in het begin voor wat onduidelijkheden zorgen. Daarnaast moet u bij uw boeking via een willekeurige website altijd nog maar afwachten of de locatie waarvoor u boekt ook daadwerkelijke alle beloftes van de site kan waarmaken. Het is daarom erg prettig dat My Italy een selectie heeft gemaakt van ruim 150 verschillende locaties door heel Italië. Niet alleen is elke locatie afzonderlijk door My Italy bezocht, zodat u zeker weet dat wat er op de website myitaly.nl wordt aangeboden ook klopt met de werkelijkheid, maar u weet ook dat er extra oog is voor kwaliteit én duidelijkheid. Door te boeken via My Italy kunt u zelf uw wensen aangeven. Tijdens de bemiddeling wordt duidelijk afgesproken met de eigenaar wat uw wensen zijn. Welke verlangens u heeft aan uw vakantie, de data van uw verblijf, de afgesproken accommodatie op de agriturismo, ga zo maar door. U komt hierdoor niet voor verrassingen te staan en kunt uiteindelijk volledig onbezorgd uw vakantie op deze locatie ervaren. Het taalprobleem ter plekke blijft vrijwel altijd te verwaarlozen te zijn. Voor het maken van de afspraken is het makkelijk dat er een tussenpersoon van My Italy is die u helpt bij het kenbaar maken van uw wensen, maar omdat de eigenaar daarvan al op de hoogte is, hoeft u verder weinig met hen te communiceren. En het is niet zo dat ze nooit meer dan Italiaans spreken. Vele eigenaren kennen voldoende Engels om u met kleine zaken te kunnen helpen en daarnaast vormt u door vakantie te vieren op een agriturismo een belangrijke bron van inkomsten. U wordt daarom vaak extra in de watten gelegd en zult merken dat u ook eens met de eigenaar aan tafel schuift voor een echt authentiek Italiaans diner.

Ontdek de provinciën van Italië

Kortom, Italië heeft veel te bieden en een agriturismo is terug te vinden in vrijwel alle provincies van dit mooie land. Van Toscane tot aan Sicilië, maar ook langs de diverse meren in het Noorden. Ontdek Italië in al zijn puurheid via de geselecteerde locaties van My Italy.

Categories: Vakantie en Recreatie