In de inboedel van mijn oma zaten een aantal oude rieten stoelen die ik wilde laten herstellen. Ik wilde ze graag in mijn huis neerzetten, maar vanwege ouderdom en het weer waren de stoelen behoorlijk gehavend. Toen ik online zocht naar iemand die deze oude rieten stoelen kon herstellen kwam ik uit bij http://www.stoelenmatten.info/. Ik had al zo’n vermoeden dat het mogelijk was de oude rieten stoelen te herstellen, maar dat bleek dus ook zo te zijn. Ik heb meteen gebeld en een afspraak gemaakt. De stoelen heb ik meegenomen en zijn hersteld bij dit bedrijf. Dat is gebeurd met gebruik van oude technieken, zodat de stoelen er nu weer uitzien als nieuw. Omdat de stoelen voor mij een bijzondere waarde hebben ben ik extra blij dat ik ze nu in mijn huis neer kan zetten. Dat had hiervoor ook wel gekund, maar nu kan ik ze ook echt gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat ze kapotgaan. Ik stond versteld van het verschil tussen de stoelen voor en na het herstellen. Ik ben Van Deenen dan ook bijzonder dankbaar. Het is mooi dat er in Nederland nog mensen zijn die dit soort ambachten beheersen. Zo hoefde ik de stoelen niet weg te doen. Heeft u ook stoelen in huis die hersteld moeten worden? Laat uw oude rieten stoelen herstellen door Van Deenen in Nieuw-Vennep.

Rieten stoelen herstellen: rotan

De stoelen die ik heb laten herstellen waren van rotan. Toen ik de stoelen aantrof bij mijn oma nadat zij was overleden vond ik ze direct mooi, maar de rotan was op een aantal plekken compleet vergaan. Ik heb eerst geprobeerd ze zelf te herstellen maar dat lukte me niet. Het is niet voor niets een ambacht. Toen ben ik dus terecht gekomen bij Van Deenen in Nieuw-Vennep, die de rieten stoelen herstellen kon voor me. Ik was eerst bang dat ik ze weg moest doen. Dat had ik heel vervelend gevonden. Gelukkig staan de rotan stoelen nu te stralen in mijn woonkamer. Van Deenen heeft ze ook schoongemaakt. Ik had voor de tijd niet door hoe vies ze waren, maar na een flinke poetsbeurt zijn ze prachtig. Jammer dat mijn oma niet kan zien hoe mooi haar stoelen eigenlijk waren. Ik kan iedereen die oude rieten stoelen herstellen wil aanraden eens langs te gaan in Nieuw-Vennep, bij Van Deenen.

Oude meubels nieuw leven inblazen

Niet alleen oude rieten stoelen herstellen is mogelijk als je oude meubels wilt herstellen. Meubels die gestoffeerd zijn kunnen ook weer als nieuw worden gemaakt door een stoffeerder. Van Deenen in Nieuw-Vennep kan daarnaast ook rieten stoelen herstellen, of biezen stoelen. Kijk maar op http://www.stoelenmatten.info/. Het herstellen van meubels is vaak beter dan nieuwe meubels kopen. Oude meubels die kapot zijn kunnen vaak nog best mee na een herstelronde. Dat levert mooie oude meubels op, en is bovendien beter voor het milieu. Andere manieren om meubels nieuw leven in te blazen zijn:

  • Stevig schoonmaken
  • Hout waxen/polijsten
  • Schuren en opnieuw lakken of schilderen
  • Rieten stoelen herstellen

Hiermee kunt u ook het interieur een nieuwe look geven. De rieten stoelen herstellen en bij mij in de woonkamer neerzetten geeft mijn woonkamer een heel andere uitstraling. Ik heb er een aantal planten bij gezet, waardoor het een heel rustgevende uitstraling heeft gekregen. Bovendien denk ik elke keer aan mijn oma als ik de stoelen zie die Van Deenen heeft gerestaureerd. Dat is een prachtige manier van haar herinnering levend houden. Ik weet zeker dat ook zij de woonkamer zoals hij nu is, erg mooi had gevonden.

Categories: Vrije tijd en Hobby