Lapland reizen zijn stevig in opmars, maar wat neem je mee?Het is duidelijk dat we hier bij Xplore the North dol zijn op Lapland. En net teruggekomen van een recente reis, werden we zoals altijd geïnspireerd om te delen wat we zo leuk vinden aan deze plek. Maar als je net zo vaak een plek hebt bezocht als ons team, is het gemakkelijk om te vergeten dat niet iedereen het net zo goed kent als wij! Naar lapland reizen voor de eerste keer, kan je doen afvragen wat je mee moet nemen. Er zijn inderdaad enkele dingen waar je rekening mee moet houden om goed voorbereid naar lapland te reizen. Of je nu net snowboots of wandelschoenen hebt gekocht, denk er niet aan om in het vliegtuig te stappen zonder dat je deze een paar dagen thuis hebt ingelopen. Voor veel mensen is het al een aanpassing om grote afstanden te wandelen. Je kunt het jezelf dus maar beter niet moeilijker maken door naar lapland te reizen met pijnlijke schoenen in je valies.

Naar lapland reizen vraagt het meenemen van warme kledij

Er wordt ons vaak gevraagd wat je tijdens lapland reizen moet dragen en of er specifieke items zijn die je moet meenemen om naar lapland te reizen. Wel, lapland reizen zitten vol actie en in veel gevallen keert je pas ‘s avonds naar je hotel terug. Het is belangrijk dat je altijd over alle essentiële zaken beschikt. De belangrijkste dingen om naar lapland te reizen, zullen sneeuwkleding, laarzen en handschoenen omvatten, maar het geen kwaad kan om een ​​paar extra items met je mee te nemen. De sleutel tot warm blijven is meerdere lagen kleding te dragen. Daarnaast is een ouderwetse lange onderbroeken en een thermisch jas onmisbaar tijdens lapland reizen! In sommige winkels kun je strak aansluitend thermisch ondergoed vinden voor volwassenen en kinderen die geweldig zijn voor onder skipakken. Als je deze niet hebt, zijn wollen panty’s een goed alternatief. Een goed skipak is ook essentieel. Handschoenen worden bij de meeste skisets geleverd, maar we raden aan om een paar of twee in reserve mee te nemen. Het is nu eenmaal de gewoonte om handschoenen snel te verliezen. Ze zullen ook makkelijk nat raken door de sneeuw en het laatste wat je wilt, is rondlopen met natte handschoenen. Zorg ervoor dat de handschoenen die je koopt waterdicht zijn. Neem ook een muts mee die je oren bedekt of zelfs oorwarmers – als ze je leuk vindt! Ook dikke skisokken zijn essentieel en een sjaal die je over je gezicht kunt trekken om je neus warm te houden. Vergeet niet dat naar lapland reizen iets is dat je niet snel nog eens zult doen, zorg er dan ook voor dat je de beste foto’s kunt maken. Het licht is erg laag in Lapland, met beperkte uren daglicht, dus de camera op je telefoon is mogelijk niet goed genoeg om de beste foto’s te maken. Bovendien is je handschoenen aan- en uittrekken om je telefoon te gebruiken niet echt ideaal! Als je je telefoon gebruikt, zorg er dan voor dat je handschoenen meeneemt die je kunt gebruiken met een telefoon (iGlove of iets dergelijks) en een goede powerbank om hem onderweg op te laden. Je bent meestal van ‘s ochtends vroeg tot’ s avonds laat onderweg en je wilt niet dat je batterij in tussentijd leeg raakt.

Authentiek reizen

Heb je nog geen idee waar naartoe? Xplore the North is een sympathiek en kleinschalig reisbureau dat geweldige lapland reizen organiseert. Bekijk het aanbod op www.xplorethenorth.be. Hier vind je reizen naar:

  • unieke natuurbestemmingen (Lofoten)
  • het noorderlicht
  • de wildernis
  • skiresorts
Categories: Vakantie en Recreatie