Je hebt ze vast wel eens gezien: eiwitshakes voor in de sportschool. Deze shakes bestaan uit een speciale combinatie eiwitten, die ervoor zorgen dat je spieren snel de energie krijgen die ze nodig hebben om te herstellen. Er zijn veel mensen die niet in shakes geloven. Zij hebben het gevoel dat ze net zo goed een eitje kunnen eten, of met een bak kwark hetzelfde effect kunnen bereiken. Die mensen kunnen het een en ander leren van dit artikel! Hieronder maken we duidelijk waarom een eiwitshake kan helpen bij het opbouwen van spieren en het verliezen van vet. We behandelen twee onderdelen:

  • Het opbouwen van spieren
  • Snel en gezond afvallen

In de eerste plaats kun je een eiwitshake gebruiken om spieren op te bouwen. Dat proces is relatief eenvoudig te verklaren. Wanneer je traint, probeer je de spiermassa sterker te maken. Tijdens dit proces raken de spieren beschadigd, zodat deze sterker kunnen teruggroeien. Dat verklaart de spierpijn na een intensieve training. Eiwitten spelen een belangrijke rol in het herstel van de spier. Zonder een eiwitshake, kan dit proces veel langer duren. In een shake zitten namelijk snelle eiwitten, ook wel wei isolaat genoemd. Omdat het lichaam dit direct kan inzetten, kunnen de spieren direct beginnen met herstellen. Dat is anders als je een bak yoghurt eet: je krijgt wel eiwitten binnen, maar een andere soort. Zonder de juiste eiwitten, kan het dagen langer duren voordat de spieren zijn hersteld en je weer verder kunt trainen. Wil jij kijken of een eiwitshake ook bij jouw trainingsregime past? Surf dan eens naar https://www.fitnessprof.nl/eiwitshake. Op deze site vind je diverse soorten shakes, in verschillende formaten.  

Afvallen met een eiwitshake

Ook voor afvallen kun je een eiwitshake gebruiken. Dat werkt op twee manieren. Om te beginnen geven eiwitten je een vol en verzadigd gevoel. Dat zorgt ervoor dat je minder gaat eten, wat je helpt met afvallen. De eiwitshake speelt echter nog een andere rol. Om af te vallen, heb je spieren nodig. Een kilogram spiermassa gebruikt namelijk veel meer energie dan een kilogram vet. Dit is de reden dat je vaak eerst aankomt wanneer je begint met sporten: je maakt spieren aan die je op de lange termijn helpen het overtollige vet kwijt te raken. We hebben net gezien dat wei isolaat de spieren kan helpen met herstellen. Met een eiwitshake bouw je dus snel een spiermassa op, die je helpt om af te vallen. Dit proces, in combinatie met de verminderde eetlust, maakt dat de kilo’s van je afvliegen! Onthoud goed: Er bestaan geen wondermiddelen. Je zult het merendeel van het werk echt zelf moeten doen. Dat betekent minder eten, regelmatig bewegen en soms dat biertje even laten staan. Dat kan lastig zijn, maar het helpt als je iemand helpt die je bijstaat. Zorg dat je een vriend of vriendin hebt die je aanspreekt als je een snack pakt, of die zelf ook wat wil afvallen. Zo houd je elkaar sterk in een moment van zwakte!   

Vragen over producten

Hopelijk is de rol die eiwitten spelen in je lichaam nu een stuk duidelijker geworden. Ben je benieuwd hoe een eiwitshake jou kan helpen met afvallen? Surf dan snel een bericht naar bovenstaande site. De klantenservice staat iedere werkdag voor je klaar en staat je graag te woord. Je kunt terecht voor meer informatie over de samenstelling van de producten, maar ook bij vragen over een bestelling. De webwinkel van Fitnessprof verkoopt overigens niet alleen shakes, maar ook creatine, aminozuren en Omega-3, eigenlijk alles wat je nodig hebt!

Categories: Vrije tijd en Hobby